Update: 19 januari 2021

We begrijpen goed dat je vragen hebt over de voortgang van de zorg van impegno ten tijde van het coronavirus. Door middel van deze pagina houden wij je op de hoogte van onze coronamaatregelen. Let op: ook als je gevaccineerd bent is het belangrijk om de coronamaatregelen na te leven.

De zorg loopt door

Onze zorg loopt gewoon door. Indien mogelijk fysiek en anders digitaal. Bij fysieke afspraken blijven we altijd minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden, ook bij binnenkomst, op de gang of elders.

Klachten

Wanneer je klachten ervaart, zoals verkoudheid, koorts of hoesten, dan kan een afspraak niet doorgaan (wel digitaal). Hetzelfde geldt ook als je in quarantaine zit. Wij verzoeken je dringend om dit vóór jouw afspraak door te geven aan jouw hulpverlener. Dit geldt ook voor jouw hulpverlener. Wanneer hij/zij klachten ervaart kunnen er geen afspraken (wel digitaal) plaatsvinden.

Afspraak op vestiging

Op onze vestigingen is het dragen van een mondkapje door cliënten (vanaf 13 jaar) verplicht. Onze medewerkers zullen hetzelfde doen. Het mondkapje wordt gedragen in de wachtkamer en op de gang, tenminste tot in de spreekkamer. Desinfecteer je handen voor de afspraak begint en aan het einde van de afspraak. Kom alleen naar de afspraak (jeugd uiteraard uitgezonderd), tenzij anders is afgesproken met je hulpverlener.

Huisbezoek

Begeleiding / Jeugd & Gezin

We doen wat nodig is, ook in deze tijd. Dit betekent dat we in overleg met jou bepalen of en hoe we huisbezoeken inzetten. Jouw doelen staan hierin voorop en afwegingen worden gemaakt in overleg met jou en jouw hulpverlener. Huisbezoeken kunnen doorgang vinden als de medische- en hygiënevoorschriften van het RIVM gehanteerd kunnen worden. Wij stellen het verplicht voor medewerkers om een mondkapje te dragen als hij/zij op huisbezoek gaat. Deze kan af op het moment dat iedereen zit en het gesprek start. impegno wil je dringend verzoeken hetzelfde te doen. Op deze manier helpen we elkaar.

Huishoudelijke ondersteuning

We spannen ons zoveel als mogelijk in om de zorg door te laten lopen. Wanneer 1,5 meter afstand houden niet haalbaar is in je woning, dan is het ook voldoende wanneer je plaatsneemt in een andere verblijfsruimte. impegno stelt het verplicht voor medewerkers om een mondkapje te dragen als hij/zij op huisbezoek gaat. We willen jou dringend verzoeken ook een mondkapje te dragen. Op deze manier helpen we elkaar. Deze kan af op het moment dat jullie beiden in een andere verblijfsruimte aanwezig zijn.

@Alle rechten voorbehouden. impegno 2021