Kimia Maleki Seifar – Gezinscoach en procesbegeleider

Onze mensen
Kimia Maleki Seifar werkt al 4 jaar als gezinscoach en procesbegeleider bij impegno in Den Haag. Een dubbele functie waardoor haar werk nóg afwisselender en uitdagender is.
Gezinscoach

Kimia: “Als gezinscoach help ik gezinnen door het bieden van opvoedondersteuning bij hun thuis. We gaan ervan uit dat ouders hun kind(eren) het allerbeste kennen. Zij weten vaak heel goed wat wel en niet past bij hun kind. Soms verkeren ouders zich in een moeilijke situatie en lukt het hen tijdelijk niet om op hun eigen deskundigheid te vertrouwen. Als gezinscoach sta ik naast ouders. Ik help hen opnieuw om vertrouwen te krijgen in hun eigen ouderschap en manier van opvoeden.”

Procesbegeleider

Daarnaast werkt Kimia als procesbegeleider en helpt ze gescheiden ouders samen tot afspraken te komen en deze vast te leggen in een ouderschapsplan. “Gescheiden ouders hebben een hoop met elkaar meegemaakt en er is vaak sprake van oud zeer. De spanning die ouders voelen kan daardoor in de weg staan. Hierdoor kunnen zij geen afspraken meer maken in het belang van hun kinderen.”

Vertrouwen

Door bijvoorbeeld het afleggen van huisbezoeken wordt er op een laagdrempelige manier contact gemaakt met gezinnen. De cliënten leren in hun vertrouwde omgeving de gezinscoach kennen en de coach ziet de leefomgeving van de cliënt. “Op deze manier groeit er onderlinge vertrouwen wat het belangrijkste middel is voor het behalen van doelen”, vertelt Kimia. “Juist omdat wij het vertrouwen van onze cliënten in ons belangrijk vinden, werken wij helder en transparant. Cliënten krijgen bijvoorbeeld direct inzicht in hun dossier en worden meegenomen in alle gesprekken met derden.”

Nooit uitgeleerd

Het werken bij impegno bevalt Kimia erg goed. “Wij krijgen de ruimte om onszelf continu te blijven ontwikkelen door opleidingen te volgen en daarmee onze professionaliteit te vergroten. Dit gebeurt door (interne) opleidingen en het aanbieden van een loopbaanbudget. Als hulpverlener ben je immers nooit uitgeleerd.”

Momenteel volgt Kimia de interne opleiding tot IMH-consulent. “Ik wil me meer specialiseren in één leeftijdscategorie. Aangezien mijn interesse het meest ligt bij het werken met ouders met jonge kinderen heb ik hiervoor gekozen.” Bij impegno wordt gewerkt in multidisciplinaire teams. Psychiaters, psychologen, gezinscoaches, jeugdbegeleiders en procesbegeleiders werken hierdoor intensief samen. “We weten elkaar goed te vinden en leren zo ontzettend veel van elkaars kwaliteiten.”

Werken bij impegno

Benieuwd naar impegno? Bekijk snel onze vacatures op werkenbijimpegno.nl

Andere verhalen

@Alle rechten voorbehouden. impegno 2023