Wanneer kun je denken aan individuele begeleiding?

Soms kunnen dingen in het leven even flink tegenzitten. Dat kan ons allemaal overkomen en kan allerlei oorzaken hebben. Problemen stapelen zich op en het lukt je niet meer om het zelf op te lossen. Je weet niet wie je om hulp kunt vragen. Je kan je dan bij ons aanmelden om individuele begeleiding te krijgen.

Waarbij kunnen wij je ondersteunen?

 • Wij kunnen onder andere helpen bij het op orde brengen en behouden van je administratieen het inzichtelijk maken van je schulden.
 • Het in kaart brengen van jouw mogelijkheden en kwaliteiten om weer grip op je leven te krijgen.
 • Bij het vinden en behouden van een dagbesteding, opleiding en/of werk.
 • Met je onderzoeken wat je nodig hebt om weer lekker in je vel te komen zitten.
 • Het leggen en onderhouden van contacten om weer middenin de maatschappij te staan.

Werkwijze

Wij bieden begeleiding op acht leefgebieden; wonen, financiën, zingeving, sociale contacten, psychische gezondheid, lichamelijke gezondheid, praktisch functioneren en dagbesteding. We kijken samen naar wat al goed gaat en op welke gebieden je nog hulp nodig hebt.

 • We starten snel en geven niet gauw op.
 • We luisteren naar je en denken met je mee rondom jouw wensen en ideeën.
 • We kijken naar jouw mogelijkheden en oplossingen vinden we samen.
 • We komen naar je toe (op onze locatie is ook mogelijk).
 • We maken samen een begeleidingsplan met duidelijke doelen die we regelmatig evalueren.
 • We werken samen met de mensen in jouw netwerk.

Onze ondersteuning is zo kort als mogelijk, maar zo lang als nodig. De begeleiding is erop gericht dat jij jouw leven weer zo snel als mogelijk in eigen hand neemt. Daarbij maken we onderling gebruik van elkaars deskundigheid en zetten we de nodige expertise in wanneer dit het begeleidingstraject versterkt. We geloven in de kracht van ‘Tools for Succes’. Dat betekent dat we ‘tools’ op maat gebruiken voor ‘zorg op maat’. De kracht hiervan is dat we per persoon en per situatie bekijken welke methodiek(en) we inzetten.

Nieuwe impegno medewerkers wordt de training ‘Tools for Succes’ aangeboden. Deze training bevat onder andere oplossingsgericht werken, motiverende gesprekstechnieken, omgaan met weerstand en elementen van de Signs of Safety methode. Hiermee geven wij onze medewerkers een ruim pakket aan methodieken en vaardigheden welke naar eigen professionele inschatting, op maat en passend bij de persoon, tijdens begeleidingstrajecten kunnen worden ingezet.

Wil je weten of wij iets kunnen betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact op met het team bij jou in de regio

Kosten

Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat je een eigen bijdrage aan de overheid moet betalen. Meer informatie vind je op www.hetcak.nl. Aan impegno hoef je geen eigen bijdrage te betalen.

Aanmelden gemeente

Om begeleiding van impegno te ontvangen heb je een zorgtoewijzing nodig, een WMO-indicatie.
Deze kun je aanvragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat.

Bij de gemeente kun je via de website een WMO-melding maken. De website geeft aanvullende informatie over de voorwaarden en werkwijze bij een WMO-melding in jouw gemeente.

WMO-indicatie

Wanneer je in het bezit bent van een geldige WMO-indicatie, kun je contact met ons opnemen via ons algemene nummer 0900-4673466 of per mail info@impegno.nl. Zorg ervoor dat je je telefoonnummer achterlaat dan nemen wij binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op voor een aanmeldgesprek.

Contact

Mocht je na het lezen van bovenstaande tekst toch nog vragen hebben of heb je ondersteuning nodig bij de aanvraag van een WMO-indicatie voor Begeleiding, neem dan contact op via 0900-4673466 of per mail info@impegno.nl.