Het verhaal van Jolanda

Verhalen

Jolanda is werkzaam in de zorg en is moeder van twee kinderen: een dochter van 10 en een zoon van 18. Opvoeden ging bij haar niet zonder zorgen. De consequentie in de opvoeding ontbrak, wat invloed had op de sfeer in huis. Ze zocht hulp en kwam terecht bij impegno. Voor de begeleiding die ze bij impegno ontvangen heeft, is ze erg dankbaar.

Ze vertelt: “Ik liep vast in de opvoeding van mijn dochter, vond het lastig om consequent te handelen. Als mijn dochter ergens om bleef zeuren gaf ik haar vaak haar zin. Ik was een té lieve moeder. Dit zorgde ervoor dat ik de grip op de opvoeding van mijn dochter verloor.”

Begeleiding
Jolanda zocht hulp en kwam terecht bij impegno. “De ambulant begeleider van impegno zag na observaties direct waar de knelpunten zaten. Samen met de begeleider ben ik hard aan de slag gegaan om de consequentie in de opvoeding van mijn dochter te verbeteren. Zo heb ik van haar bijvoorbeeld geleerd om mijn dochter rustig uit te leggen waarom ze iets niet mag, zodat mijn dochter zich makkelijker bij een ‘nee’ kan neerleggen. Daarnaast kon ik mijn ei bij de begeleider kwijt, dat was heel fijn. Wat ik ook als prettig heb ervaren, is dat echt heel het gezin bij de begeleiding werd betrokken. Zo was mijn vriend in tegenstelling tot mij juist erg streng. Daar moest hij aan werken, meer loslaten. Ondanks dat het met mijn zoon goed ging, was er ook oog voor hem.”

Positieve energie
Het gaat nu heel goed met Jolanda en het gezin. “De begeleiding van impegno heeft voor positieve energie in het gezin gezorgd. De sfeer in huis is vele malen beter. Mijn dochter zit goed in haar vel en weet waar ze aan toe is. Daarnaast ervaar ik minder stress.”

Het kan alleen maar beter worden
Jolanda geeft graag tips aan anderen die ook vastlopen: “Wees niet bang om hulp te vragen. Iedereen heeft weleens een periode in zijn of haar leven waarin het niet helemaal goed gaat. Stel jezelf open voor hulp, het kan alleen maar beter worden.”

Andere verhalen

Het verhaal van John

november 5, 2021

Het verhaal van Annie

augustus 20, 2021

Het verhaal van William

maart 20, 2021

@Alle rechten voorbehouden. impegno 2023